Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Semester för rastlösa själar

Publicerat 2014-06-09 11:53

Många förknippar semester med långa lata dagar vid poolkanten eller stranden, flera mysiga restaurangbesök och en otalig skara glass. Det finns dock alternativ för er rastlösa och adrenalinstinna själar där ute! Vi på Sistaminutenresor.com har samlat flera olika varianter av aktiva resor - oavsett om du gillar att vandra, cykla eller sitta på hästryggen!


Vandring


Nepal

Behövs det säga mer än Himalaya? Utbudet av vandringsleder är här näst intill obegränsat. Mest känd är vandringsleden som för dig upp till Everest Basecamp. Välj att besöka Nepal och Himalaya under oktober-november då vädret är som klarast eller under vårmånaderna mars till maj då bergen stor i blom. Vill man ta ett snack med våghalsarna som ska bestiga Mount Everest sträcker sig deras klättersäsong från april till maj. 

Kanada

Vad sägs om att vandra tillsammans med en isbjörnsguide? Ja, du hörde rätt - isbjörnsguide. Ett besök till Torngat Mountains National Park i Kanada är inget för den mesige. Här vandrar man längs berg och glaciärer och har man tur (eller otur?) stöter man på en isbjörn. I nationalparken finns inga skyltar uppsatta eller vägar utsatta - här vandrar man på egen risk. Men som sagt, det rekommenderas att hyra en isbjörnsvakt innan man beger sig iväg på sitt livs äventyr.

Norge

En vandringssemester i fjordarnas land och området Geiranger är något man aldrig glömmer. I Geiranger finns vandringsleder för alla typer - lätta som extrema. Välj mellan att spendera nätterna i tält högt beläget på fjällets topp eller på ett hotell med alla bekvämligheter. Vyerna över de norska fjordarna och branta stupen är oslagbara. Missa definitivt inte att kolla in utsikten över Geirangerfjorden från någon av de höga fjälltopparna - 500 meter över havet.

Cykling


Pakistan-Kina

Den legendariska bergsvägen som sträcker sig från Islamabad i Pakistan till Kaxgar i Kina är något utöver det vanliga. Vägen är utan tvekan en av världens vackraste - här cyklar man längs med grönskande dalar och höga vita bergsklyftor som får vem som helst att fundera över livet. Stanna till vid den magiska Hunzadalen, en avlägsen plats där stillsamhet råder. 

Bolivia

Dödens väg är en 8 mil lång bergssträcka som för en från 4 600 meter till 1 180 meter över havet. Sträckan är för världens våghalsar där ute och rekommenderas inte för höjdrädda. Det finns nämligen inga skyddsräcken längs sträckan och från kanten stupar det drygt 600 meter rakt ned. Bergsvägen har sin början vid La Cumbre-passet och slingrar sig ned med konstant oslagbara vyer i synfältet. Namnet "Dödens väg" har sträckan fått efter alla de dödsoffer den skördat genom tiderna - idag är dock biltrafik förbjuden här.

Island

Att cykla runt hela den praktfulla ön är en upplevelse man inte får missa! Ringleden som sträcker sig runt Island bjuder på varierande omgivning och spännande vyer som får vem som helst att tappa andan. Den episka vägen för en förbi storslagna glaciärer, heta källor och häpnadsväckande gejsrar. En cykelresa på Island garanterar utmaning, äventyr och bortkoppling från omvärlden.

Ridning


Kenya

Dröm dig bort till Afrikas oöverträffliga natur och fascinerande djurliv. Ser du det framför dig? Bra! Tänk dig nu att du rider över savannen till häst och alldeles till höger om dig står hjordar med ståtliga zebror och giraffer. Låter det magiskt? Den här upplevelsen är fullt möjlig att få ta del av! Ett ridsafari i Kenya är upplevelsen med stort U. Här galopperar man bredvid gaseller, kommer nära lejon och elefanter och ges chansen att se leoparder och noshörningar.

USA

Många drömmer om att få pröva på livet som äkta cowboy i det spännande Nordamerika. Förverkliga drömmen genom att resa till USA för att leva och arbeta på en ranch! Lär dig sköta ranchens boskap, driva kor och laga hagar. Ge dig ut på härliga ridturer, western style, på prärien och ta in den slående omgivningen. Missa inte chansen att anamma din inre cowboy för några dagar eller veckor!

Spanien

Galoppera längs med vita stränder och njut av utsikten från Pyrenéernas vackra ridstigar! Ett ridäventyr i Spanien är ett måste för den som vill upptäcka landets förtjusande natur på hästryggen. Följ med på häpnadsväckande ridturer längs med bergsstigar och ta in de makalösa vyerna eller galoppera längs strandkanten precis som i filmernas värld! 


Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×