Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Allt fler reser själva

Publicerat 2014-07-31 12:52

Aldrig förr har så många rest utomlands - och aldrig förr har så många valt att resa på egen hand. Det rapporterar G Adventures som har kartlagt soloresandet.

Källa: Wikimedia Commons Bild: FaceMePLS

Över 1 miljard människor valde att fly verkligheten och landa i något annat land förra året. En större procentandel än någonsin valde dessutom att resa på egen hand. Allra mest ökar gruppen med singlar som väljer att resa i grupp.

Enligt G Adventures är ökningen av soloresor inte särskilt förvånande, då populationen singlar i västvärlden ökat de senaste åren. Singelhushållen har under de senaste tio åren ökat med 30 procent, skriver Euromonitor International. I år består jordens befolkning av 31 procent singlar, inom 20 år beräknas siffran stiga till 50 procent. Sverige ligger i topp när det kommer till andel hushåll med endast en person - nästan halva den svenska befolkningen lever idag ensamma.


G Adventures meddelar att de som är mest benägna att resa på egen hand är:

Amerikaner 42 %
Britter 40 %
Australiensare & Européer 37 %
Kanadensare 35 %

De rapporterar dessutom att 65 procent av de som väljer att resa solo med företaget är kvinnor. Vilket är en ökning med 148 procent från 2008.

Vänta därför inte med din drömsemester - res iväg själv, upptäck nya platser och nya vänner!

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×