Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Demonstrationer och strejk i Brasilien

Publicerat 2014-06-12 10:23

Runt om i hela Brasilien sker det demonstrationer och mindre protester mot landets arrangemang av fotbolls-VM. Utrikesdepartementet uppmanar svenska turister att undvika platser för demonstrationer och stora samlingar samt vara uppmärksam om möjlig strejk.


Den senaste tiden har Brasilien drabbats av demonstrationer och protester av olika slag som följd av att landet är värd för fotbolls-VM 2014. Utrikesdepartementet uppmanar svenskar på plats att vara uppmärksamma och undvika platser för demonstrationer och samlingar. UD råder även svenska turister att bevaka lokala medier och myndigheter för tidig uppdatering av läget.

Lokaltrafikens tunnelbanearbetare har tidigare gått ut i strejk men den är idag avbruten. Det finns dock möjlighet att strejken återupptas inför dagens öppningsmatch av fotbolls-VM.

Det finns sex stycken svenska konsulat i Brasilien; Rio de Janeiro, São Paulo, Belo Horizonte, Salvador, Fortaleza och Recife. Det finns konsulat för andra EU-länder i flera av landets andra städer som är värdar för VM.

Tänk på att kriminaliteten är hög i Brasilien. Risk för överfall och rån är stor - särskilt efter mörkret fallit. Skulle oturen vara framme, ge över dina värdesaker till angriparen/na, då vapen eller droger kan vara inblandade. Ha alltid översikt över din väska och andra tillhörigheter på offentlig plats och i kollektivtrafik.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×