Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Donald Trump skrotar sitt lyxplan

Publicerat 2017-01-30 09:51

Guld, lyx och överflöd. Här är sista chansen att kika in i Trumps superexklusiva privatjet, innan planet överges.

Donald Trumps privata jetplan är av modell Boeing 757, men själv väljer han att kalla det lyxrenoverade monstret för T-Bird. Enligt Trumps egna uppgifter ska planet ha kostat över 800 miljoner - vilket är långt över vad som anses vara skäligt marknadspris.

Tidigare har planet använts av danska Sterling Airlines och det mexikanska flygbolaget TAESA:s flotta, innan det började tjänstgöra som affärsplan för Paul Allen - medgrundare till  Microsoft. När Trump köpte det ansågs det nödvändigt att göra en omfattande renovering.

Rymlig planlösning

Förutom ett lyxinrett sovrum med enorm platt-tv finns här gästrum. En privat biograf med sköna säten och en matsal är förstås en nödvändighet om bord, liksom kuddar och stolssäten med Trumps familjevapen. Samtliga 43 säten i planet kan enkelt förvandlas till sängar.

24 karats guld

Det är viktigt med benutrymme. Som jämförelse kan nämnas att ett plan av den här typen normalt brukar rymma 200  passagerare. Som grädde på moset har många metalldetaljer som vattenkranar på toaletten ersatts med motsvarande i 24 karats guld.

Osäker framtid

Med ämbetet som president följer det berömda planet  Air Force One. Vad som ska hända med Trumps privata plan är därför osäkert. Vissa förutspår att det kommer användas av andra medlemmar ur Trumpfamiljen.

Källa: Bild: Gage Skidmore

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×