Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Fler bokar resa för skattepengarna

Publicerat 2014-06-03 09:58

I år får över 3,5 miljoner personer i Sverige totalt 30,5 miljarder kronor i skatteåterbäring före midsommar. Det betyder att ungefär tre miljoner svenskar får pengar tillbaka på skatten denna vecka. Klirr i kassan med andra ord! Så vad väljer vi att spendera våra pengar från skatten på? Enligt ett pressmeddelande från resebyrån Resia där man gjorde en undersökning i maj månad, så planerar 63 % av deras kunder att använda en del av skatteåterbäringen på en resa.

I takt med att skatteverket har breddat möjligheterna för att deklarera snabbare och mycket smidigare så har allt fler börjat deklarera elektroniskt. Har du e-deklarerat före den 5e maj ska du normalt sätt ha pengarna insatta på kontot i slutet av denna vecka.

Ingela Schönning är kommunikationschef på Resia Travel Group och benämner i pressmeddelandet att konsumtionen av resor ökar generellt och det faktum att pengarna kommer innan semestern tror hon bidrar lite extra till att fler väljer att spendera pengar på en resa.

Av de kunder som medverkade i undersökningen planerar ungefär två tredjedelar att använda en del av skatteåterbäringen för att boka en resa. Man frågade också om vilket som var det främsta drömresmålet varpå de flesta svarade USA, därefter kommer Grekland, Thailand, Barcelona och Mallorca.

Några av de som deklarerat kommer inte att få sina pengar före midsommar, enligt Susanna Svensson som är verksamhetsarkitekt vid skatteverket kan detta bero på att deklarationerna tagit ut för granskning och att granskningen ännu inte är klar. Den som väntar på något gott..

Emelie Johansson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×