Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Fly Olympic ansöker om konkurs

Publicerat 2014-08-01 11:54

Flygreseorganisatören Fly Olympic ansökte den 29 juli om konkurs. Det meddelar Konsumentverket.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Writpit (CC BY-SA 3.0)

Fly Olympic, även Aer Asian Pacific Around The World Travel AB, ansökte häromdagen om konkurs. Konsumentverket skriver att flygresebolaget i nuläget har mellan 500-600 passagerare som inte kan ta sig hem till följd av konkursansökan. Bolagets drabbade kunder befinner sig i Somalia, Irak och Eritrea.

Är du en av de drabbade passagerarna, uppmanar Konsumentverket att ta kontakt med det flygbolag som skulle ansvara för flygningen åt Fly Olympic. Får du ingen hjälp från flygbolaget eller om du redan köpt en ny biljett, rekommenderar Konsumentverket att du anmäler krav till konkursförvaltaren.

Har du eventuella krav anmäler du dessa till den av Tingsrätten utvalda konkursförvaltaren till Fly Olympic. Det är krav på att anmälan är skriftlig samt att du noggrant beskriver de krav du har. Det är viktigt att du tar kopior av kvitton så att du med kravanmälan lämnar bevis för de kostnader du lagt ut med direkt anknytning till situationen.

Har du det svårt ekonomiskt kan du kontakta Utrikesdepartementet för ett lån, som hjälper dig med hemresan. Kom ihåg att det är ett lån och att pengarna kommer att behöva betalas tillbaka.

Det finns möjlighet att få tillbaka pengar om du kontaktar den kreditgivaren eller det kortföretag som du använt dig av när du betalat resan. Fråga vad de har för regler gällande ersättning.

Har du en reseförsäkring ska du kontrollera om den innefattar ett konkursskydd. Om så är fallet tag kontakt med försäkringsbolaget för vidare information.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×