Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Håll koll på din ekonomi under semestern

Publicerat 2014-07-23 15:00

Är plånboken tunn men du vill ändå iväg på semester? Ingen fara - här får du några tips om hur du sänker priset på din resa!

Billigt boende

Fråga släkt, vänner och bekanta om de har en stuga, lägenhet eller ett hus att låna ut en vecka eller två. Det kan vara både utomlands och i Sverige - bara du får den där lediga stunden i solstolen. Det går även att hyra husvagn eller husbil av någon du känner till ett bra pris och spara pengar. 

Matkostnader

Är din valda destination ett populärt turistmål? Då är det vanligt att priserna för mat är betydligt dyrare. Planera därför in ett stopp innan du anländer för att handla nödvändigheter utanför det dyrare resmålet.

Semestra hemma

Många förkastar, eller tänker inte ens på idén med att semestra på hemmaplan. Men varför inte, säger vi! Gå in på din kommuns hemsida och upptäck spännande aktiviteter och intressanta sevärdheter du kanske inte visste fanns!

Resan redan betald

Är resan redan bokad ska du tänka på att det kommer gå åt en del pengar på plats. För att undvika att spränga budgeten, ge barnen en egen semesterkassa, som de själva får hålla reda på. Både sparsamt och lärorikt! 

Källa: Nordea och Ingela Gabrielsson, privatekonom

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×