Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Lättare att flyga till Europa

Publicerat 2015-01-13 09:27

Under förra året förbättrades möjligheterna att flyga från Sverige till Europa. Det visar en rapport från Transportstyrelsen.

"Tillgänglighet och åtkomlighet med flyg" är namnet på rapporten som bland annat undersökt möjligheten att flyga mellan Sverige och Europa för ett dagsbesök. Resultatet är att möjligheten faktiskt förbättrades under 2014 i en jämförelse med föregående år. Sett åt andra hållet - tillgängligheten till svenska flygplatser - minskade däremot under året.

Det är alltså enklare att flyga till Europa från Sverige för ett dagsbesök än tvärtom. Stockholm och Göteborg ligger i topp när det kommer till tillgänglighet och åtkomlighet, då dessa städer har flygplatser med direktlinjer till flera europeiska städer. 

Samtidigt har möjligheten att röra sig med flyg för dagsbesök inom landets gränser försämrats. Inte helt oväntat har Stockholm, med sina många direktförbindelser, den främsta tillgängligheten och åtkomligheten i Sverige. Åtkomligheten var sämst i Pajala, Örebro, Sveg och Borlänge och tillgängligheten sämst i Linköping och Trollhättan, bortsett från de tidigare nämnda städerna. 

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×