Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Lyxhotell eller soffsurfa?

Publicerat 2014-06-05 10:29

När det är dags att boka semesterresan finns det flera alternativ att spendera nätterna på. Lyxhotell, budgethotell, hostel, Bed and Breakfast, lägenheter och soffsurfning är några av de valmöjligheter som världen har att bjuda på. Vi på Sistaminutenresor.com har listat de olika alternativen, deras för- och nackdelar samt vad man ska tänka på!


Hotell

Hotell är ett av de dyraste alternativen när det kommer till semesterboende. Är du personen som kräver ett privat rum, eget badrum, lyxigheter som TV och minibar är dock pengarna värda boendet. De fördelar man finner med hotell hittar man inte på många andra boendealternativ. Det är även möjligt att välja hotell efter sin egen smak - familjehotell med barnklubb, romantiskt hotell för endast vuxna eller budgethotell för unga sällskap. En riktig hotellupplevelse är något utöver det vanliga. Uppdatering *2015-01-19* På sajten popularhotels.com kan man välja hotell efter vilken typ av resenär du är. Är man inte i behov av en genuin turistupplevelse på hotell ska man istället spendera pengarna på billigare boende.


Hostel

Hostel är ett avsevärt billigare alternativ än ett hotell. Ska man bo på hostel bör man vara medveten om att här lever man nära inpå varandra. Nätterna tillbringar man antingen i sovsalar med gemensamma badrum eller privata rum med delat/eget badrum. Det är en fördel att resa ensam eller i en större grupp. En grupp kan boka upp en hel sovsal på egen hand och behöver inte oroa sig för närgångna främlingar, medan en person som reser på egen hand lätt lär känna nya bekantskaper i ett delat rum. De billigaste hostelalternativen ligger oftast belägna en bit utanför stadskärnan. Det kan därför rekommenderas att kolla upp vad kollektivtrafiken kostar innan bokning.


Bed & Breakfast

Ett bed & breakfast är oftast ett privat hem där det ingår övernattning och frukost i priset. Bed & Breakfast hittar man ofta en bit utanför stadskärnan i bostadsområden. Bor man på ett bed & breakfast bor man ofta nära andra gäster och värdarna, vilket öppnar upp för nya bekantskaper. En fördel med att ha ett värdpar eller en värdfamilj är att de är väl insatta i din destination och vad som måste upplevas innan hemresa. När man väljer ett bed & breakfast är det essentiellt att kolla igenom recensioner från tidigare gäster.


Lägenhet

Det finns både privat uthyrning av lägenheter och så kallade lägenhetshotell. Väljer man att boka boende i en lägenhet står man själv för egen matlagning om det finns kök/kokvrå eller äter på restauranger. Att bo i lägenhet ger en känsla av att man "bor på riktigt" under sin semester, långt ifrån det turistiga. Reser man ett par eller ett gäng är lägenhet ett bra alternativ då man kan dela kostnaden sig emellan och få ett relativt billigt boende. Lägenhet ger även möjligheten att välja var man vill bo - mitt i den pulserande stadskärnan eller i en avlägsen landsort.


Soffsurfa

Soffsurfning är inte för alla, men går man in för det 100 % kan det komma att bli en oförglömlig upplevelse. Ska man soffsurfa gör man det enklast ensam. Soffsurfning fungerar så att man hör av sig till människor på sin valda destination som är intresserade av att låna ut sin soffa för en natt eller två, helt gratis. Som tack köper man mat, hjälper till med sysslor och är ett gott sällskap. Det krävs att man är social och inte är allt för rädd om sin egentid. 

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×