Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Norwegians pilotstrejk fortsätter

Publicerat 2015-03-09 10:11

Även i dag måndag får Norwegian ställa in flygningar i Norge, Danmark och Sverige. Omkring 25 000 resenärer beräknas drabbas endast under dagen.

Källa: Norwegian Bild: David Charles Peacock (CC BY-SA 3.0)

I stort sett alla Norwegians inrikesflygningar inom Sverige samt Norge är under måndagen inställda. Även ett flertal Europalinjer har fått ställas in som följd av den pågående pilotstrejken.

"Norwegian beklagar verkligen att strejken fortsätter och att resenärer, anställda och andra drabbas. Efter många timmars förhandlingar på fredag och natt till lördag lyckades man inte att nå en lösning. Norwegian vill få ett slut på strejken och har gått långt ekonomiskt för att avsluta strejken och skapa lugn i koncernen", kommenterar flygbolaget i ett pressmeddelande.

Pilotstrejken, som nu har pågått i tio dagar, har berört omkring 200 000 resenärer - i dag medräknat.

Piloternas krav på bolaget är att få ett kollektivavtal med själva moderbolaget Norwegian Air Shuttle, som alternativ för dagens kollektivavtal med dotterbolaget NAN. Dessutom önskar piloterna att avtalen är detsamma för hela Skandinavien samt att karriärmöjligheterna är lika över hela bolaget.

I nuläget pågår förhandlingar, men när parterna kan ha nått en uppgörelse är oklart.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×