Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Göteborg City Airport läggs ned

Publicerat 2015-01-13 13:45

Det kostar för mycket att reparera Göteborg City Airport. Därför väljer nu det statliga bolaget Swedavia att avveckla Säve-flygplatsen.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Skistar (CC BY-SA 3.0)

- Vi prioriterar hellre att investera i Landvetter, säger Swedavias vice VD Karl Wistrand under en presskonferens.

- Redan nu går ju trafiken där och det har fungerat. Det finns planer på att bygga ut Landvetter, det är möjligt att en del av investeringarna där kommer att tidigareläggas, fortsätter han.

Sedan november förra året har flygplatsen skakats av diverse svårigheter. Passagerarflygplan har bland annat omdirigerats till Landvetter på grund av en osäkerhet gällande om flygplatsen klarar tung trafik. Bland annat så har lågprisflygbolaget RyanAir använts sig av Landvetter.

Det har genomförts vissa åtgärder för att lösa problemen, men till ingen större nytta. Det har visat sig vara en för stor uppgift att slå hål på.

Drygt ett par hundra miljoner kronor hade behövts spenderats för att reparera flygplatsen, uppges i en presskonferens under dagen. 

- Det skulle landa på ungefär 250 miljoner kronor. Från Swedavias sida har vi sagt, då, att den investeringen är vi inte beredda att bära. Det innebär att vi successivt kommer att avveckla flygplatsen, säger Wistrand.

Under gårdagen köptes både Volvo och Göteborgs Stad ut från ägandet. 

Totalt berörs 102 personer av flygplatsens nedläggning.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×