Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Lunchlådan räddar semestern

Publicerat 2014-06-12 12:33

Är sparbössan tom och ingen resa till solen bokad i sommar? Ingen fara - här finner du några få enkla knep som skrapar ihop reskassan på nolltid. 

Genom att planera i förväg och tänka över sina vardagliga utgifter är det lättare än man tror att spara ihop några slantar till semestern. Lev smart under fyra veckor och du är snart på väg till solstolen och paraplydrinken på stranden! 

Spara pengar och förbered lunchlådor varje dag istället för att besöka favoritlunchrestaurangen med kollegorna. En lunch på restaurang ligger i genomsnitt på 80 kronor medan en hemlagad lunchlåda endast kostar 20 kronor. På en månad blir det 1200 kronor som sparas in. Eftermiddagskaffet på caféet alldeles intill arbetsplatsen då? Skippar du ett par muggar i veckan kan du spara flera hundralappar. Varför inte passa på att vara lite hälsosam under en månad - hoppa över snuset och cigaretterna och du är snart på väg till det varma havet. Eller strunta i det där glaset med vin eller öl i veckan på krogen.


Grovt beräknad uppskattning av besparing under 4 veckor

  • Lunchlåda +1 200 kronor (20 arbetsdagar x 80:-/lunch och 20:-/matlåda)
  • Kaffe Latte +240 kronor (Två kaffe latte per vecka à 30:-)
  • Vin och öl +200 - 360 kronor (1 glas per vecka à ca 50:-/öl, 90:-/vin)
  • Cigaretter och snus +600 - 1 000 kronor (3 paket cigaretter, 5 snusdosor per vecka à 50 kronor)

Totalt sett är det möjligt att spara mellan 2 240 kronor till 2 800 kronor på fyra veckor. Dags att förbereda resan till solen?

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×