Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Stockholmare spenderar mest på resan

Publicerat 2015-03-20 10:06

Hur mycket man väljer att spendera under en vecka i solen skiljer stort beroende på var i landet man är bosatt. Det visar en undersökning från Airtours.

Källa: Wikimedia Commons Bild: HelenOnline (CC BY-SA 3.0)

Mellan 2 000 kronor till 4 000 kronor anser över 40 procent av svenskarna vara rimligt som fickpengar för en veckas charterresa. Samtidigt uppger 8,5 procent att en reskassa om 7 000 kronor är skäligt för en vecka med sol och bad.

- Generellt sett vill dagens resenärer lägga mer pengar på ett bra hotellboende och då kanske man hellre sparar in på fickpengarna. All Inclusive är också populärt vid sol- och badresor vilket gör att kostnaderna för mat på själva resmålet blir desto mindre, säger Airtours informationschef Stefan Chatzopoulos i ett pressmeddelande.

Beroende på var i landet man kommer ifrån är uppfattningen om fickpengar mycket varierande. I Stockholm spenderar endast 13 procent maximalt 2 000 kronor under sin resa, medan andelen av Smålands befolkning uppgår till 23 procent.

- Storstadsbor verkar överlag vilja spendera mest på resor, både när det gäller fickpengar och genom att generellt välja dyrare resor, säger Chatzopoulos.

Även åldern spelar in när det gäller storleken på reskassan. Äldre individer (56-80 år) är mer sparsamma, där en andel om 23 procent inte anser det rimligt att spendera över 2 000 kronor. Samma andel för ålderskategorin 20-29 år är tolv procent.

REGIONER SOM SPENDERAR MEST

1. Stockholms län

2. Värmlands, Dalarna, Gävleborg

3. Uppsala, Södermanland, Östergötland, Örebro, Västmanland

4. Västerbotten, Norrland

5. Halland, Västra Götaland

6. Skåne, Blekinge 

7. Västernorrland, Jämtland

8. Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Gotland

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×