Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Stort sug efter skidresor

Publicerat 2016-02-03 14:30

Suget efter att åka på skidresa är i år ovanligt stort bland svenskarna. Det visar en undersökning från Ticket.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Ericshawwhite (CC BY-SA 3.0)

Undersökningen visar att det är betydligt mer populärt att åka utomlands för skidresa än inom de svenska gränserna. Hela 62 procent uppger att de hellre väljer utlandet än svenska fjällen.

- Det är ett ovanligt stort sug efter skidresor i år, vilket kan ha att göra med den ovanligt milda hösten. Allra helst åker svenskarna utomlands och Österrike är den klara favoriten, kommenterar Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig Ticket Privatresor, i ett pressmeddelande.

Oavsett ålder är skidresor ett mycket populärt alternativ. Den yngre åldersgruppen har störst önskan att resa utomlands för skidåkning, medan åldersgruppen 65-79 år hellre väljer de svenska fjällen. Inför sportlovet, jämfört med motsvarande tid förra året, har antalet resor till flygplatser med närhet till skidorter så som Geneve, Zürich och Turin ökat med 11 procent. 

- Familjer med mindre barn väljer ofta svenska fjällen, för att sedan söka sig till exempelvis Alperna  när barnen blir större, berättar Starkman Ahlstedt.

En övervägande andel av den svenska befolkningen tycker om skidresor och endast 41 procent uppger att de inte åker i väg på sådana resor.

Österrike är det populäraste alternativet när det kommer till skidresa - oavsett var i landet du bor. Stockholmare tenderar att välja USA och Kanada i större grad än övriga befolkningen samtidigt som invånarna i Mellansverige ofta söker sig till Norge och Sverige. Kanada är även ett mycket populärt val bland smålänningarna och hos norrlänningarna är det ofta Frankrike resan går till.

POPULÄRASTE SKIDDESTINATIONER BLAND SVENSKAR

1. Österrike (24%)

2. Italien (10%)

3. Frankrike (6%)

4. Kanada (6%)

5. Norge (4%)

6. Schweiz (4%)

7. USA (4%)

8. Japan (2%)

9. Annat (2%)

Sök sista minuten deals på vinterresor här

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×