Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Svenskarnas drömresa går till...

Publicerat 2014-12-03 13:02

En kryssning i Karibien, ett dopp i det blå på Maldiverna eller en shoppingtur i Barcelona? Nej, inget av dessa resmål toppar listan över svenskarnas största dröm. Det rapporterar Vagabond.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Squashpup (CC BY-SA 3.0)

Det är Novus som på uppdrag av resebyrån Ticket genomfört en undersökning om svenskarnas drömresmål. Och om 86 procent av landets befolkning får välja, är det utomlands resan ska gå. Dock är det inte den brukliga sandstranden som gäller, utan först och främst går drömresan till USA och en rundresa med bil.

- USA är de stora drömmarnas land och kanske just därför toppar landet listan över de resmål vi svenskar drömmer mest om. Många är sugna på att hyra bil och köra runt i det bilvänliga landet, till exempel längs USA:s västkust med en avsticker till Las Vegas och Grand Canyon. Floridas stränder och New Yorks gator lockar också många svenskar, säger Karin Starkman Ahlstedt hos Ticket.

Samtidigt har endast tre procent av svenskarna genomfört en rundresa i USA de senaste två åren. Och enbart sex procent har planer på att göra en sådan resa den kommande perioden.

- Fler flygförbindelser och pressade priser gör att fler resenärer kan uppfylla sin önskan om landet i väst. Vi ser en uppgång i bokningarna i vinter till New York med 31 procent, till Miami med 55 procent och till Los Angeles med 17 procent, berättar Starkman Ahlstedt.


Svenskarnas drömresmål

1. Rundresa i USA (31 procent)

2. Kryssning i Karibien (25 procent)

3. Storstadsresa inom Europa (22 procent)

4. Storstad utanför Europa (22 procent)

5. Safari (16 procent)

6. Rundresa i Sydamerika (16 procent)

7. Rundresa i Europa (14 procent)

8. Vandringsresa (13 procent)

9. Rundresa i Asien (13 procent)

10. Egenpaketerad solresa i Australien (12 procent)

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×