Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Uppdatering: Thailand

Publicerat 2014-05-28 08:21

Utrikesdepartementet har tidigare uppmanat svenskar som befinner sig på plats i Bangkok eller som är på väg till området att uppta största försiktighet. UD uppmanar även svenska turister att undvika platser för demonstrationer, platser med stor militär närvaro samt folksamlingar.

Idag, 28 maj, pågår inga demonstrationer i huvudstaden. Läget kan dock snabbt ändras och det uppmanas att följa thailändska medier och myndigheters flöden för uppdatering om möjliga demonstrationer mot de maktövertagande. Speciellt utsatta platser är offentliga byggnader, varuhus och shoppingcentrum. Det har vid flera tillfällen skett skott- och bombattentat både inom och utanför Bangkoks gränser. Attentaten förekommer främst under nattetid med har även inträffat dagtid. Både byggnader och demonstranter är möjliga mål.

Det tidigare utsatta utegångsförbudet som gällde mellan klockan 22:00 - 05:00 har ändrats och gäller från och med idag, 28 maj, mellan 00:01 - 04:00. Utegångsförbudet gäller fortsatt för hela Thailand. De nya tiderna leder till att Skytrain går mellan 06:00 - 23:00.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×