Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

11 saker du inte vill glömma att packa

Publicerat 2018-06-05 09:28

Att packa rätt till resan är inte alltid lätt som en plätt. Här ger vi dig 11 tips om vad du inte ska glömma att packa ned i resväskan!

1. Solskyddsfaktor

En självklarhet för många men inte för alla. Solskydd gör att du kan vistas längre i solen, vilket innebär fler lata timmar på stranden! Kom ihåg att ett tunt lager inte räcker - smörj in flera gånger och gör om proceduren med jämna mellanrum. Har du tagit ett dopp? Smörj in dig igen!

2. After Sun & Aloe Vera

Om du ändå skulle bränna dig i solen är det ett hett tips att ha med sig After sun och Aloe vera. Produkterna lugnar, svalkar, återfuktar och lindrar den irriterade huden. Aloe vera är även bra när du råkar ut för insektsbett, stick och brännässlor.

3. Hatt, sjal eller keps

Många har vi varit där - vi har smort in hela kroppen men glömt bort toppen. Att bränna sig i hårbotten är aldrig en rolig upplevelse och du skyddar dig allra bäst med en hatt, sjal eller keps. Väljer du en huvudbonad med skärm får du även skydd för ansiktet.

4. Plåster

Om olyckan är framme är det bra att ha plåster nära till hands. Det gäller både vanliga plåster och skoskavsplåster. Välj gärna vattentäta plåster då du på resan vanligtvis kommer nära vatten och i värmen blir svettig.

5. Vätskeersättning

Drabbas du eller någon i ressällskapet av till exempel solsting, feber, kräkningar eller diarré behöver kroppen vätska. I stället för att dricka enbart vatten, se till att packa med vätskeersättning som även innehåller nödvändigt salt och socker. 

6. Öronproppar

Det är svårt att veta innan du checkar in hur ljudisolerat ditt hotellrum är. Är du känslig kan det vara bra att ha med öronproppar i väskan för en ostörd natt. Öronproppar kan ju även med fördel användas ombord på flygplanet.

7. Värktabletter

Även om semestern inte är tiden för huvudvärk är det bra att vara förberedd. Gör plats i resväskan för värktabletter mot smärta och feber samt plocka med några halstabletter om du skulle åka på en förkylning.

8. Handdesinfektion & våtservetter

I Sverige har vi turen att alltid - eller väldigt ofta - ha tillgång till rent vatten. Så är inte alltid fallet utomlands. Hamna inte efter med din hygien genom att packa ned handdesinfektion och våtservetter inför resan.

9. Kondomer

Lita inte på att någon annan tar ansvar att ta med skydd vid samlag. Skydda dig mot könssjukdomar, HIV och graviditet genom att alltid ha kondomer nära till hands.

10. Tvättmedel

Tvättmedel i väskan kan lösa mycket! Dels kan du spara på utrymmet i resväskan då du inte behöver packa ned lika mycket kläder, och dels kan du få bort eventuella glass- och matfläckar om du råkar spilla. Självklart behöver du inte kånka med på hela tvättmedelsflaskan ned till paradiset. Det finns i dag små förpackningar med tvättmedel redo att ta med, eller så häller du över en del medel i mindre flaskor

11. Solglasögon

Glöm inte bort ögonen i solen! Solglasögon ger ett effektivt skydd mot solens ljus. Välj gärna ett par glasögon som ger skydd åt alla håll; från sidan, underifrån och ovanifrån.

Boka sista minuten
Boka sista minuten från Stockholm
Boka sista minuten från Göteborg
Boka sista från Köpenhamn 

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×