Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Sista minuten och corona – detta gäller nu och hit kan du åka

Publicerat 2020-08-28 09:40

Än är inte sommaren över – om du väljer att åka iväg till värmen med en sista minuten! Har du dagar kvar och gillar att vara spontan? Här är några av de vanligaste resmålen du kan åka till och särskilda restriktioner för att minska spridningen av covid-19.

En sista minuten-resa passar dig som kan åka i närtid och som vill ha en billig resa. Välj vilket hotell du vill ha – eller chansa och ta ospecificerat hotell. Det går också att få en charter med all inclusive om du önskar det. Tänk på att hålla avstånd, tvätta händerna och att stanna hemma om du är sjuk för att minska smittspridning.

Sista minuten till Grekland 

Den grekiska övärlden är en riktig sommarfavorit med värme långt in på hösten. Kreta, Rhodos, Zakynthos och Lefkas är några av resmålen att boka en restresa till. Sol och bad, fantastisk mat och mycket avkoppling väntar här. För att komma in i Grekland just nu måste du visa upp ett negativt coronatest som är taget max 72 timmar innan resan. Gäller för alla barn över 10 år. Det är obligatoriskt med munskydd i butiker och livsmedelsaffärer, bank, frisör, kollektivtrafiken, i hissar och på flygplan/flygplatser. 

Mer information finns på Sweden Abroad.

Boka sista minuten till Grekland.

Sista minuten till Spanien 

Spanien har både charter till Mallorca och Kanarieöarna och är ett land med resmål som passar alla. På Mallorca får du både sköna bad längs badorterna, den lilla storstaden Palma och mysiga små bergsbyar. På vinterfavoriten Kanarieöarna kan du välja mellan restresor till Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura – alla med sin egen charm. I Spanien är det obligatoriskt med munskydd på alla offentliga platser inomhus och utomhus. Gäller inte för barn under 6 år, personer med medicinska besvär när du äter, tränar eller badar. Det är även begränsade öppettider på restauranger och sammankomster över tio personer avråds. 

Mer information finns på Sweden Abroad.

Boka sista minuten till Spanien

Sista minuten till Kroatien

Bokar du en sista minuten-resa till Kroatien kommer du till fina orter som Split, Makarska rivieran och huvudstaden Dubrovnik. Här väntar sköna dopp i Adriatiska havet, historiska platser och en magisk skärgård som du kan upptäcka med segelbåt. I Kroatien är det obligatoriskt att bära munskydd på flyget, flygplatsen, i offentliga utrymmen som bland annat bank, apotek, frisör och butiker. Du ska hålla avstånd till andra personer och följa hygienrekommendationerna.

Mer information finns på Sweden Abroad

Boka sista minuten till Kroatien

Sista minuten till Portugal 

Väljer du en restresa till Portugal så landar planet på den vackra blomsterön Madeira i Atlanten. Många åker hit för de otroliga naturupplevelserna och vandringen längs levadorna, som är bevattningskanaler. Under en och samma dag kan du uppleva lummiga trädgårdar med fruktplantager, höga berg och djupa dalar. För att komma in i Portugal måste du visa upp ett negativt coronatest som är max 72 timmar gammalt. Alla över 10 år måste bära munskydd i bland annat kollektivtrafiken, butiker och andra offentliga byggnader. Folksamlingar över 20 personer är inte tillåtna och på stränderna finns det regler för att hålla avstånd och rengöring. 

Mer information finns på Sweden Abroad

Boka sista minuten till Portugal

Idag kan du resa till 25 olika länder. För övriga världen förlängs reseavrådan för icke nödvändiga resor till och med 15 november 2020. Tänkt på att restriktionerna snabbt kan ändras och håll dig uppdaterad på Folkhälsomyndighetens och UD:s hemsidor.

Terese Nilsson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×