Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Vad är ett resekort?

Publicerat 2021-04-21 09:19

Ett resekort är ett kreditkort som har flera förmåner och reserelaterade rabatter. Det ingår också en reseförsäkring vilket är fördelaktigt att ha på en utlandsresa, särskilt om du ska ut på en långresa. Hemförsäkringens skydd brukar oftast upphöra efter 45 till 60 dagar, och då behöver du ha en bra reseförsäkring som tar över.

Ett resekort kan också underlätta, med tanke på alla förmåner som finns tillgängliga för innehavaren.

Fördelar med reseförsäkring

Under en resa kan många oväntade händelser inträffa. Du bör aldrig resa oförsäkrad då det kan bli dyrt om du exempelvis behöver vård medan du är utomlands eller behöver hemtransport för att du har drabbats av en skada. Har du planerat att vara borta mer än 45 dagar? Då kan du behöva förlänga ditt reseskydd i din hemförsäkring, eller skaffa en separat försäkring. Detta är också särskilt viktigt om du tänker ägna dig åt mer riskfyllda aktiviteter som fallskärmshoppning eller bergsklättring.

Om du blir akut sjuk eller råkar ut för en skada på semestern kan du kontakta ditt försäkringsbolag eller den larmcentral som tillhör försäkringsbolaget. Då kan du snabbt få god vård. Barn som du är vårdnadshavare till och som är under 18 år brukar omfattas av reseskyddet på din hemförsäkring. Om du reser med dina minderåriga barnbarn utanför Sverige med övernattning och vårdnadshavaren inte deltar i resan omfattas även barnbarnen av hemförsäkringens reseskydd.

Skaffa resekort

För att skaffa ett resekort brukar du behöva få betala en årsavgift. Ett antal förmåner kommer med kortet, vilka det är brukar variera mycket från kort till kort. En del resekort är gratis medan andra kostar upp till 2 000 kronor varje år. När du letar efter det bästa resekortet bör du titta på vilka förmåner du vill ha, då kortpriset ofta motsvarar mängden förmåner som kommer med kortet. Förutom reseförsäkring kan kortet ge dig conciergeservice, olika bekvämligheter på tågstationer och flygplatser och billigt valutapåslag.

En conciergetjänst innebär att du bland annat kan få tips kring vilka restauranger du kan besöka, lättare komma in på nattklubbar och hitta din närmaste kemtvätt. En conciergetjänst är som din personliga assistent som du kan ringa dygnet runt. När du tar ut pengar i bankomat tillkommer ofta valutapåslag, där de bästa resekorten endast har 0 % i valutapåslag. Det innebär att du helt gratis kan växla mellan valutorna.

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×