Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Antalet flygresenärer ökar

Publicerat 2015-06-04 10:26

För maj månad noterades en uppgång av antalet resenärer på Swedavias flygplatser. Det skriver den statliga koncernen i ett pressmeddelande.

Under maj månad ökade antalet resenärer till och från Swedavias tio flygplatser med fyra procent. Sammanlagt reste närmare 3,4 miljoner resenärer via flygplatserna, vilket är en ökning med 140 000.

- Flygbolagens satsningar på fler direktförbindelse välkomnas av resenärer och förstärker uppfattningen om den svenska flygmarknaden som den mest attraktiva i Skandinavien. Vi ser naturligtvis också fram emot att ytterligare tre interkontinentala förbindelser från Stockholm Arlanda Airport inleds i höst, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia, i ett pressmeddelande.

Hittills i år har närmare 14,5 miljoner resenärer passerat Swedavias flygplatser, vilket är en ökning om fyra procent jämfört med motsvarande period i fjol. 

Utrikesresandet stod för en ökning om sju procent, och uppgick till över 2,1 miljoner resenärer i maj månad. Totalt genomfördes 18 600 landningar inom linjefart och chartertrafik under månaden, vilket är en ökning på en procent. Ökningen har varit likvärdig under årets fyra första månader jämfört med samma period förra året.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×