Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Arlanda får högsta miljöbetyg

Publicerat 2015-08-28 13:05

Stockholm Arlanda Airport har för sjunde året i rad tilldelats högsta betyg när det gäller klimatpåverkan.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Brorsson (CC BY-SA 3.0)

Varje år sedan 2009 har Stockholm Arlanda Airport tilldelats det högsta betyget i det europeiskt programmet Airport Carbon Accreditation, som värderar flygplatsers påverkan på klimatet. Även i år blev det toppbetyg för flygplatsen.

- Jag är jätteglad och stolt över att Arlanda igen kan bestyrka flygplatsens ambitiösa arbete inom klimatområdet. Det är en utmaning för hela verksamheten att ständigt minska sina koldioxidutsläpp - och vi har återigen lyckats, säger Arlandas miljöchef Lena Wennberg i ett pressmeddelande.

Stockholm Arlanda Airport var 2009 första flygplats i historien att ackrediteras på den högsta nivån av Airport Carbon Accreditation. Samtliga tio Swedavia-ägda flygplatser kan i dag stoltsera med högsta betyg i värderingen, som endast 20 flygplatser i världen uppfyller.

- Arlanda ses redan som ett föredöme av många internationella bedömare vad gäller klimatpåverkande utsläpp och ACI Europe (Airport Council International Europe) lyfter ofta fram oss som det bästa exemplet på vad som går att åstadkomma om man verkligen vill. Och nu fortsätter vi arbetet med att minska de utsläpp som återstår, säger Wennberg.

En flygplats som ackrediteras på den högsta nivån uppfyller bland annat krav på en effektiv koldioxidhantering och utsläppsminskningar samt så ska flygplatsen involvera andra företag med verksamhet på området. Högsta nivån betyder även att flygplatsen är totalt klimatneutral beträffande utsläpp från sin egna verksamhet.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×