Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Borttappat bagage allt ovanligare

Publicerat 2015-04-01 13:39

Det blir allt ovanligare att flygresenärers bagage skadas eller försvinner. Det skriver LA Times.

De senaste sju åren har andelen borttappat och skadat bagage minskat med hela 60 procent över hela världen. Det skriver LA Times och refererar till en rapport från SITA, ett företag som specialiserar sig på flygteknik.

Mellan år 2007 och 2014 minskade antalet försummade väskor med nitton stycken per 1 000 resenärer till endast 7 väskor per 1 000 passagerare sju år senare. Samtidigt har antalet flygresenärer ökat med närmare 40 procent under samma period.

En av anledningarna till den positiva utvecklingen för bagagehanteringen är att resenärer väljer att flyga med allt färre väskor. Sedan 2008, då flygbolagen började ta ut en avgift för incheckade väskor, har antalet minskat med 17 procent.

Samtidigt tjänar bolagen på att utveckla sin bagagehantering till det bättre. Genom att minska antalet borttappade och skadade väskor har flygbolagen sparat 18 miljarder kronor, som i stället hade gått till att återförena resenärer med sitt bagage.

- De goda nyheterna för den resande allmänheten är att fler incheckade väskor hanteras korrekt mycket tack vare dessa investeringar och utvecklingen borde fortsätta även in i 2015, säger Victoria Day, talesperson för Airlines for America till LA Times.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×