Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Demonstrationer i Thailand

Publicerat 2014-05-13 14:37

Utrikesdepartementet uppmanar svenska turister i Bangkok att undvika de regeringsfientliga demonstrationer som skakar Thailands huvudstad. Den senaste tiden har Bangkok drabbats av våldsamma demonstrationer. Delar av staden, som broar, gator och regeringsbyggnader barrikaderas av de regeringskritiska demonstranterna och svenska turister uppmanas av Utrikesdepartementet att undvika dessa platser. 

Svenskar som befinner sig på plats i Bangkok eller som är på väg till området råds uppta största försiktighet. UD uppmanar svenska turister att undvika platser för demonstrationer samt folksamlingar. I nuläget vistas de regeringskritiska demonstranterna vid Regeringshögkvarteret, Government Complex, Phan Fa Bridge, Chamay Maruchet Bridge, Makkawan Bridge, Ratchadamnoen Road samt Ministeriet för inrikesärenden. Läget kan dock snabbt ändras och det uppmanas att följa thailändska medier och myndigheters flöden för uppdatering av de intensiva demonstrationerna. Speciellt utsatta platser är offentliga byggnader, varuhus och shoppingcentrum. Det har vid flera tillfällen skett skott- och bombattentat både inom och utanför Bangkoks gränser. Attentaten förekommer främst under nattetid med har även inträffat dagtid. Både byggnader och demonstranter är möjliga mål. 

Än har inga större otyglade strider ägt rum mellan de regeringsfientliga demonstranterna och deras motståndare regeringsanhängarna. Det är dock fullt möjligt att läget kan komma att närma sig den punkten. Varpå UD uppmanar till att undvika platser där protestdemonstrationer möjligen kan ske samt uppvisa yttersta varsamhet. 

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×