Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Direktflyg till Los Angeles med SAS

Publicerat 2015-08-20 10:07

Från och med mars nästa år flyger SAS direkt mellan Stockholm Arlanda Airport och Los Angeles, USA.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Mike Peel (CC BY-SA 4.0)

Den 14 mars lyfter SAS första direktflyg någonsin mellan Stockholm och Los Angeles. Därefter kommer flygbolaget erbjuda dagliga flygningar mellan städerna.

- Flygförbindelser med USA:s västkust är avgörande för näringslivsutbytet mellan länderna. Dagens besked är därför mycket positivt för svensk konkurrenskraft samtidigt som det är ett viktigt kvitto i utvecklingen av Stockholm Arlanda Airport till Skandinaviens ledande flygplats, säger Swedavia:s koncernchef Torborg Chetkovich i ett pressmeddelande.

Varje år reser drygt en miljon passagerare mellan Sverige och USA, och enbart det senaste året har trycket ökat med hela 36 procent. I och med det senaste tillskottet av direktförbindelser kan Stockholm Arlanda Airport erbjuda totalt tio stycken, varav sju med destination USA.

De närmaste tre decennierna satsar Swedavia 13 miljarder kronor på att utveckla tillgängligheten mellan Sverige och världen. Första delmomentet är en ökad terminalkapacitet som ska klara av stora flygplansmodeller för interkontinentala flygningar. Dessutom har flygplatsen fått möjligheten att införa en amerikansk gränskontroll som ska underlätta flygningar mellan Sverige och USA.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×