Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Dit går svenskarnas drömresa

Publicerat 2017-05-24 09:13

Kängurur, surfing och filmiska vyer är vad svenska befolkningen vill ha när Ticket ber dem beskriva sin ultimata drömresa.

Australien och Nya Zeeland är svenskarnas absoluta drömdestinationer. De två exotiska länderna i Stilla Havet placerar sig i topp när Ticket undersöker vart svenska folkets drömresa går.

- Många svenskar drömmer om att resa långt bort till spännande resmål och allra mest drömmer de om Australien och Nya Zeeland, konstaterar Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Bokningsstatistik från Ticket visar att allt fler har möjlighet att besöka toppdestinationerna på andra sidan klotet. Under vintern ökade bokningarna till Australien med 29 procent och känguruns hemland klättrade därmed till plats sju på topplistan över mest populära semesterländer. Inför stundande vinter noteras dessutom en ökning av bokningar med ytterligare 17 procent. Även bokningarna till Nya Zeeland har ökat det senaste.

- Bättre förbindelser och fallande flygpriser senaste året har gjort det möjligt för fler att uppfylla sina drömmar, säger Starkman Ahlstedt.

På andraplats över drömresor hamnar paradisöar så som Mauritius, Fiji och Zanzibar, följt av en roadtrip i USA, naturresa till bland annat Borneo samt en kryssning i Karibien.

Det skiljer sig dock mellan könen när det kommer till hur den ultimata drömresan ser ut. Tjugo procent av svenska män tycker att en roadtrip i USA är en drömresa medan endast nio procent av kvinnorna svarar detsamma. Svenska kvinnor spenderar hellre tid på en paradisö, utforskar omgivningarna på en naturresa eller besöker Afrika för safari.

Placering Drömresmål Andel
1 Australien och/eller Nya Zeeland 17 %
2 Resa till paradisö 16 %
3 Roadtrip i USA 15 %
4 Naturresa 9 %
5 Kryssning i Karibien 5 %
6 Safariresa i Afrika 4 %
7 Vildmarksresa i Alaska 3 %
8 Transsibiriska Järnvägen 3 %
9 Rundresa i Asien 3 %
10 Rundresa i Sydafrika 3 %
11 Inkaleden till Machu Picchu 3 %
12 Rundresa i Sydamerika 2 %
13 Expeditionsresa till Antarktis 1 %
14 Vandring/klättring i Kilimanjaro 1 %
- Annat 10 %
- Inget 7 %

Källa: Ticket

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×