Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Fördelar med att ha ett kreditkonto när du reser

Publicerat 2019-04-22 08:55

Öppna kreditkonto hos en bank

För dig som är intresserad av att resa finns det flera fördelar med att skaffa kreditkonto hos en bank. Du har alltid tillgång till en extra reskassa i form av kontokredit när du är utomlands, och du kan oftast betala tillbaka i din egen takt. Med ett kreditkort har du också tillgång till reseförsäkring och koll på ekonomin. Det är också klokt att öppna ett kreditkonto hos din bank. Betalar du resan med ditt kreditkort så kan du också få en reseförsäkring, där du får ersättning om ditt bagage blir försenat.

Fördelar och nackdelar med kontokredit

Om du har med dig ett kreditkort på resan så har du alltid pengar tillgängliga för att shoppa eller för nödvändiga utgifter som mat och boende. När du är långt hemifrån kan oväntade utgifter vara besvärande om du inte har tillräckligt med pengar. Det är också lätt att få en tydlig översikt kring din ekonomi, då du kan se alla transaktioner som förekommit på ditt konto. Ett kreditkort kan också innehålla många andra försäkringar, såsom köpskydd, prisskydd och allriskförsäkring.

Det finns förstås också nackdelar med att ha kreditkort, som att det kan skapa kostnader med tiden. När du fått en faktura för ditt kreditkonto kan du välja att göra en delbetalning eller att skjuta fram skulden. Mindre summor går att delbetala över kort tid, men om du låter skulden bli för stor kan det leda till högra kreditkostnader. Att handla på kredit kräver också att du har en relativt stabil inkomst, då fakturorna behöver betalas framåt i tiden. Det är därför bra att ha en god planering kring din ekonomi om du väljer att skaffa kontokredit hos din bank.

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×