Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Fortsatt militärt maktövertagande samt utegångsförbud i Thailand

Publicerat 2014-05-23 15:33

Militären fortsätter att hålla i makten. Idag meddelade UD att utegångsförbudet kommer fortsätta gälla tills vidare, i hela Thailand. Tiderna som gäller för utegångsförbudet är mellan klockan 22:00 fram till 05:00.

Om du befinner dig i Thailand eller ska resa till Thailand inom en kort framtid bör du iaktta särskild försiktighet till dess att situationen klarnat. Som tidigare uppmanar ambassaden alla som befinner sig i Thailand att undvika demonstrationer, folksamlingar och platser med militär närvaro. Det är också viktigt att alltid bära med sig pass eller annan giltig ID-handling.

UD avråder fortfarande från resor till de sydligaste provinserna Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla i Thailand. 

I nuläget pågår inga demonstrationer i Bangkok och det är relativt lugnt i huvudstaden. De områden i Thailand där det tidigare inträffat demonstrationer håller just nu på att tömmas, och flera av gatorna rapporteras fortfarande vara avspärrade. Dessa platser är området kring Ratchadamnoen Road, Chaeng Watthana vid Government Complex samt Aksa Road som ligger på gränsen mellan Bangkok och Nakhon Pathom. Här kan du klicka för att komma till en karta och se vart dessa platser ligger.

Ambassaden i Bangkok håller öppet som vanligt. Tunnelbanan och Sky Train slutar fortfarande gå klockan 21:00 tills vidare.

Besökare uppmanas fortsatt att följa utvecklingen via lokala myndigheter och media. 

Emelie Johansson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×