Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Fritidsresor byter namn

Publicerat 2015-06-15 13:55

Ett av Sveriges starkaste varumärken inom resor - Fritidsresor - byter namn. Det rapporterar Travelnews.

Samtliga charterbolag inom bolaget TUI kommer nu att byta namn till just TUI. Det inkluderar svenska Fritidsresor, norska och danska Star Tour, Finnmatkat från Finland, Arke i Nederländerna och brittiska Thomson. Först ut är Arke, som genomgår namnbytet i en nära framtid.

Beslutet togs i mitten av maj månad och är ett steg mot en ny "one brand-strategi". För att kunna konkurrera i framtiden menar TUI att det är nödvändigt med ett varumärke.

- Vi har en enorm respekt gör utmaningen att byta varumärke och hela gruppen kommer att titta på effekten av namnbytet i Holland. Men det finns mycket att vinna på att ha ett varumärke för hela gruppen, vi har rört oss i den här riktningen i flera år, berättar Fritidsresors hr-direktör Charlotte Wwiebe, för Travelnews.

Inom Fritidsresor har beslutet upprört många, enligt Travelnews. Med ett drygt halvt århundrade som varumärke har Fritidsresor utvecklats till det reseföretag med högst igenkänningsgrad, tillsammans med Ving.

- På sikt finns mycket att vinna på ett gemensamt namn, men det kommer att krävas mycket kommunikation för att inte tappa styrka. En fördel är att Fritidsresors kunder idag möter TUI-namnet under resan, till exempel på reseledarnas uniformer och flygplan, säger Christine Meyerhöffer, seniorkonsult hos marknadsanalysföretaget Yougov, till Travelnews.

När namnbytet kommer att genomföras är oklart.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×