Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

London fortsatt favorit bland svenskar

Publicerat 2016-01-12 09:07

Även under 2015 var London svenskarnas favoritstorstad. Det skriver Resemagasinet Vagabond och hänvisar till statistik från Ticket.


Källa: Wikimedia Commons Bild: Diliff (CC BY-SA 3.0)

Trots att resandet till London minskade under fjolåret behåller Storbritanniens huvudstad titeln som svenskarnas populäraste storstad. Även klassiker som New York, Barcelona, Paris och Berlin återfinns högt upp på listan - där resandet till framförallt Berlin ökat markant. Den tyska staden klättrar från en femte plats och kan nu titulera sig som svenskarnas näst populäraste storstadsresmål. Därmed passeras New York, Barcelona och Paris.

- Det känns som om var och varannan ville åka till Berlin i år. Det är en prisvärd stad med ett prisläge klart under det svenska och bra förbindelser, där konkurrens mellan flygbolag lett till billiga flygresor, berättar Karin Starkman Ahlsted, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor, till Vagabond. Sök weekendresor till London här: http://www.allaweekendresor.se/london/

Även Prag klättrar flertalet placeringar på 2015 års lista. Den tjeckiska huvudstaden är 6:e favorit bland svenskarna, vilket är en förbättring med fyra placeringar jämfört med föregående år. Samtidigt slår sig Amsterdam in på listan medan Istanbul tappar flest i topp tio.

POPULÄRASTE STORSTÄDER BLAND SVENSKAR 2015

Placering 2015StadPlacering 2014
1.London1
2.Berlin5
3.Barcelona3
4.New York2
5.Paris4
6.Prag10
7.Rom9
8.AmsterdamNy på listan
9.Istanbul6
10.Lissabon8
Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×