Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

London populärast - men Prag ökar

Publicerat 2016-01-19 09:37

Inte helt oväntat var London det mest populära alternativet bland storstäder i fjol. Samtidigt ökar andelen resenärer som väljer Prag. Det visar statistik från Airtours.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Misterzee (CC BY-SA 3.0)

Trots att andelen resenärer som reste till London i fjol minskade, toppar den brittiska huvudstaden listan över populäraste storstäder. Den här gången får samtidigt de två klassikerna Rom och Paris se sig slagna av Prag, som ökar i popularitet med 8,0 procent och kammar hem andraplatsen. Även Nice, Budapest, Palma och Malta var välbesökta resmål under året, med en ökning om 21, 14, 10 respektive 6 procent.

- Om vi blickar framåt så fortsätter Prag att öka i popularitet, precis som Budapest, Nice och uppstickaren Dublin. Prisnivåerna i förhållande till svenska kronan kan spela viss roll tillsammans med att man vill uppleva ett nytt alternativ till London och Paris, konstaterar Stefan Chatzopoulos, informationschef Airtours, i ett pressmeddelande.

- En anledning till att många väljer att resa till Prag är troligen den fördelaktiga prisnivån i kombination med att det ligger på lagom långt avstånd från Sverige. Dessutom är staden känd för sin historiska atmosfär och många sevärdheter.

1. London (-15 %)

2. Prag (+8 %)

3. Berlin (-16 %)

4. Palma (+10 %)

5. Malta (+6 %)

7. Paris (-22 %)

8. Budapest (+14 %)

9. Barcelona (-8 %)

10. Istanbul (-44 %)

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×