Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Novair försvinner - jobb på Landvetter likaså

Publicerat 2015-08-27 11:20

Den 1 mars nästa år stänger Novair sin bas på Landvetter flygplats. Det uppger Flygtorget.se.

Källa: Wikimedia Commons Bild: KS-U92 (CC BY-SA 3.0)

Apollos egna flygbolag Novair gör sin sista flygning från Landvetter nästa år. I och med att researrangörer numera i allt större utsträckning köper flygstolar från linjebolag är det inte längre lönsamt.

- Det beror på att marknaden krympt och vi kan inte längre motivera att ha ett flygplan på plats i Göteborg. Apollo som arrangör är dock kvar och kommer att köpa stolar av andra flygbolag, berättar Anders Fred, VD Novair, för Flygtorget.

Som följd av nedläggningen förlorar omkring 20 piloter och 30 kabinanställda sina jobb på Landvetter. Dessutom kommer verksamheten minskas överlag - i alla fall under ett par år. Bolaget lämnar tillbaka ett av sina totalt tre flygplan till ägaren under nästa år, medan resterande plan blir kvar i Oslo och Stockholm.

- Vi flyger alltså med två maskiner fram till 2017 när de tre nya A321 som vi beställt ska levereras. Då ökar vi verksamheten igen. Och med de nya flygplanen får vi en betydligt bättre bränsleekonomi som gör att vi kan leverera en betydligt mer marknadsmässig charterproduktion, säger Fred.

- Men det innebär inte att vi öppnar i Göteborg igen.

Enligt GöteborgsPosten ska förändringarna på Landvetter inte påverka resenärer i området som reser med Apollo.

- Vi kommer inte att sluta flyga från Göteborg. Vi kommer att fortsätta reseprogrammet med andra flygleverantörer, berättar Kajsa Moström, informationschef Apollo, för tidningen. 

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×