Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Ny ägare för Apollo

Publicerat 2015-06-22 11:28

Apollo har fått ny ägare i form av tyska DER Touristik. Det skriver researrangören i ett pressmeddelande.

Källa: Bild: Apollo (CC BY-SA 3.0)

Tidigare i år tillkännagav Kuoni, tidigare ägare av bland annat Apollo, att samtlig researrangörsverksamhet skulle säljas. Nu har Apollo samt hela den europeiska delen av verksamheten förvärvats av DER Touristik, som är en del av REWE-gruppen. Därmed får REWE-gruppen verksamhet i Norden, något som tidigare fattats koncernen.

Enligt pressmeddelandet kommer Apollos verksamhet i Sverige, samt resterande nordiska länder, att bedrivas som vanligt.

- Vi ser det som en stor styrka att Apollo skiljer ut sig på marknaden genom att drivas vidare som det klassiskt nordiska varumärke det är, välkänt för så många resenär i de nordiska länderna, säger Leif Vase, VD för Apollo Norden.

- Även för alla våra anställda och kunder är det ett glädjande besked. I REWE-gruppen får vi en ägare som ser den potential Apollo har på den nordiska marknaden. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vår verksamhet i Norden tillsammans med en stor och resursstark internationell spelare.

Förvärvet omfattar samtliga researrangörer, specialister, resebyråer i Schweiz, Storbritannien, Norden och Benelux samt flygbolaget Novair och träningsanläggningen Playitas belägen på Fuerteventura.

- Vår researrangörsverksamhet och alla de varumärken som ingår tas över av REWE-gruppen och dess erfarna resedivision - DER Touristik - kommer att integrera de i sin tillväxtstrategi. Jag är glad att vi i och med denna försäljning funnit en perfekt, framåtblickande och långsiktig lösning för våra anställda och kunder, kommenterar Peter Meier, VD Kuonis, i pressmeddelandet.

Förvärvet beräknas vara avslutat under tredje kvartalet 2015.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×