Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Regnigt maj ökade reselusten

Publicerat 2015-06-03 14:14

Efter ett majväder som lämnade mycket att önska har reseförsäljningen skjutit i höjden. Det skriver researrangören Ving i ett pressmeddelande.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Superman2011 (CC BY-SA 3.0)

I nuläget är närmare åtta av tio av Vings samtliga sommarresor bokade. Det dåliga majvädret resulterade i att försäljningen ökade med hela 35 procent jämfört med motsvarande period förra året.

- Just nu har vi ett väldigt högt tryck i vår försäljning och förra veckan var en rekordvecka. Vi har aldrig sålt så många resor under vecka 22 som under förra veckan. Om man vill vara säker på att komma iväg så bör man boka så snart som möjligt. Om det dåliga vädret håller i sig så kommer priserna inte att bli lägre, snarare tvärtom, säger Vings informationschef Magdalena Öhrn.

De populäraste resmålen är Mallorca, Turkiet, Kreta, Rhodos och Cypern, vilka är sommarens främsta destinationer bland svenskar. Efterfrågan har dock även ökat på resor till Greklands mindre öar, så som Thassos eller Tilos.

- Vill man ha is i magen är det bästa tipset att vara flexibel med datum och avreseort. Om det är fullbokat från Arlanda kanske man kan tänka sig att resa från till exempel Norrköping eller Örebro, eller från Växjö eller Halmstad dom man först tänkt resa från Göteborg.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×