Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Rekord för Landvetter

Publicerat 2015-08-07 09:41

Aldrig tidigare har så många passagerare rest utrikes via Landvetter under juli månad som i år.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Andrzej Otrębski (CC BY-SA 3.0)

Juli slog rekord i antalet passagerare och översteg för första gången någonsin en halv miljon för en enskild månad. Totalt reste 519 158 utrikes, vilket är drygt 120 000 fler passagerare än juli månad i fjol, motsvarande en ökning om 31 procent. Även om den utökade trafiken i och med Säves nedläggning exkluderas har det skett en ökning från Landvetter under året, och det med 8 procent.

- Det har varit ett hårt tryck på flygplatsen under sommaren och vår personal har gjort ett imponerande jobb. Nu ser vi fram emot hösten och nya spännande utmaningar för att öka tillgängligheten till Västsverige, säger flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren i ett pressmeddelande.

Värt att nämna är den markanta ökningen av trafik mellan Landvetter och London i juli 2015. Antalet avgångar ökade med hela 64 procent under månaden.

- Vi har märkt ett ökat tryck på trafiken till London och i höst blir det ytterligare tre avgångar per dag, vilket innebär att det kommer finnas tio dagliga avgångar till London.

Samtidigt noteras även en ökning och rekord i antalet passagerare inom inrikestrafiken. I juli ökade inrikestrafiken med 23 procent och passagerarantalet uppgick till 72 350.

Hittills i år har drygt 3,5 miljoner passagerare rest till eller från Landvetter flygplats, vilket är 19 procent fler än under motsvarande period förra året. Med Säves trafik exkluderad har passagerarantalet ökat med 3 procent.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×