Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Säg hej till flexibla paketresor!

Publicerat 2017-03-09 12:54

Nu kan du vara borta betydligt kortare än den klassiska charterveckan. Säg hej till flexibla paketresor!

Källa: TUI Bild: Kalle Gustafsson

Researrangören TUI lanserar nu flexibla paketresor där kunden får fler valmöjligheter av reselängd. Utöver den klassiska charterveckan är det nu även möjligt att att semestra i mellan tre till fem dagar. Och det gäller både typiska weekendstäder som London och strandparadis som Kreta!

- Svenskarna förväntar sig numera inte bara ett stort utbud av destinationer, de förväntar sig även flexibilitet när det kommer till själva semesterlängden. Därför vill vi kunna erbjuda kortare semester, inte bara till städer, utan även till badorter där våra hotellkoncept finns. På så sätt anpassar vi oss till våra kunder och inte tvärtom, berättar Leyla Öfwerström, informatör TUI.

Med TUI kan du nu alltså resa till badorter så som Kroatien, Kreta, Mallorca, franska Rivieran, Amalfikusten och Algarve och själv välja hur länge du vill vara hemifrån.

Flexibla paketresor - framtiden?

Nyligen genomfördes en undersökning bland TUIs svenska kunder, vilken visade att nästintill 90 procent av kunderna åker på en kortare resa om 3-5 dagar någon gång under året. Mer än var tredje person uppgav att de ger sig av på en kortare resa minst tre gånger varje år.

Anledningen till att många väljer en kortare vistelse framför en chartervecka på stranden är främst för att kunden vill utnyttja färre eller inga semesterdagar överhuvudtaget. Dessutom uppger 49 procent att de för det mesta utgår från semesterdagarna och inte från priset när de bokar sin resa. Resterande 51 procent menar att de söker på pris först, därefter hitta en resa som passar in vid ledigheten. Kort och gott - flexibla paketresor kan mycket väl vara här för att stanna!

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×