Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Spanien populärast i sommar

Publicerat 2015-08-25 09:30

Spanien var det mest populära semesterlandet bland svenskarna i sommar. Det visar en undersökning från Ticket.


Källa: Wikimedia Commons Bild: Diliff (CC BY-SA 3.0)

Grekland fick i år se sig besegrad av Spanien, som har utsetts till svenskarnas mest populära semesterland sommaren 2015. Den enskilt populäraste semesterdestinationen låg dock belägen i en annan del av världen - Antalya i Turkiet. Samtidigt ökade resorna till Berlin allra mest, som hade en procentuell uppgång på 96 procent denna sommar jämfört med i fjol.

Sommarens ovanligt kyliga väder utvecklade sig i en enorm rusch efter resor, vilket resulterade i en rekordsommar för branschen. Bara Ticket ökade sin försäljning med 23 procent under sommaren.

- Sommarens vinnare var de som bokade sommarresa i början av året och både fick "boka tidigt-rabatter" och hade mycket att välja på. Sista minuten-priserna ökade med 17 procent i juli jämfört med i fjol, vilket visar vilket tryck det var i somras, kommenterar Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig Ticket Privatresor, i ett pressmeddelande.

Spanien gick alltså om Grekland som svenskarnas mest besökta semesterland denna sommar. Antalet svenskar som valde Spanien för sin sommarsemester ökade med hela 17 procent jämfört med förra året. När det kommer till enbart sol- och badresa toppar dock Grekland listan. Följt av Spanien och Turkiet.

- I sommar är det Spanien som vunnit flest svenskars hjärtan och blivit mest populära semesterlandet före Grekland. Resandet har ökat både till storstäder och sol- och badresemål. Vi ser till exempelvis att Barcelona, Mallorca, Málaga och Alicante ökat kraftigt i popularitet.

Antalya kammade hem titeln som "sommarens mest populära resmål", med Mallorca och Kreta hack i häl.

- Svenskarna lockas av den turkiska Rivierans stränder och av alla fina all inclusive-hotell, som speciellt barnfamiljer som vill hålla koll på resebudgeten gillar. Dessutom är resmålet prisvärt, berättar Starkman Ahlstedt.

Berlin var samtidigt det resmål som haft den största positiva utveckling under sommaren. Den tyska staden var även den mest besökta storstaden bland svenskarna.

- Att Berlin blivit en riktig svenskmagnet är inte så konstigt. Det är en prisvärd stad med bra flygförbindelser och flygpriser. Den har något för alla, allt från historia och kultur, mysiga kaféer och restauranger, klubbliv och shopping.

TOPP TIO SEMESTERLÄNDER

1 Spanien (2)
2 Grekland (1)
3 Turkiet (3)
4 USA (4)
5 Tyskland (7)
6 Italien (6)
7 Kroatien (8)
8 Storbritannien (5)
9 Frankrike (9)
10 Cypern (10)


TOPP TIO RESMÅL

1 Antalya (1)
2 Mallorca (2)
3 Kreta (3)
4 Rhodos (4)
5 Berlin (ny)
6 Barcelona (8)
7 London (5)
8 Split (7)
9 Cypern (6)
10 New York (9)
Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×