Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Upptäck Palma de Mallorca - 5 absoluta måsten

Publicerat 2018-01-16 10:59

1. Arkitekturen - La Seu

La Seu är vad lokalborna kallar den stora katedralen som går att se nästan vart du än befinner dig i Palma. Den gotiska byggnaden som började byggas under 1200-talet ligger belägen i hamnen och är väl värd ett besök.

Det arrangeras turer av katedralen dagligen och biljetter bokas med fördel innan. På så sätt undviker du långa köer.

2. Utsikten - Castell de Bellver

En bättre utsikt över Palma de Mallorca och havet än den som fås från Castell de Bellver är svår att finna. Det cirkulära tornet ger en panoramavy utan dess like och lockar även med ett museum.

3. Maten - Mercat de l’Olivar

Handla som spanjorerna på någon av Palmas saluhallar. Mercat de l'Olivar och Mercat Santa Catalina ligger båda belägna i centrum och erbjuder färskt från havet, söta frukter och lokalproducerade delikatesser.

4. Stranden - Cala Comtesa

En kort bussresa från centrala Palma ligger den vackra badviken Cala Comtesa. Här finns både sandstrand, klippor och terrasser som utlovar en härlig stund på stranden. Ett måste för den som vill komma undan stimmet i stan!

För den som vill göra det betydligt enklare för sig, finns även centralt belägna stranden Platja Ca´n Pere Antoni endast 15 minuters promenad från city.

5. Staden i staden - Santa Catalina

Kom undan klassiska sevärdheter och turistfällor och besök Santa Catalina! Stadsdelen, som känns som en egen stad i staden, sägs vara Palma de Mallorcas absolut trendigaste område. Här håller lokalbefolkningen till och i området finns all från second hand-butiker till hippa barer.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×