Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Vagabond korar toppdestinationerna 2018

Publicerat 2017-12-20 13:28

Likt modet förändras resetrenderna år för år. Nu kan Reseguiden Vagabond för åttonde gången presentera sin lista över nästa års hetaste resmål.

Bästa länderna, Bästa städerna, Bästa äventyraren, Bästa sol & bad, Bästa matresorna och Bästa Budgetresorna är de sex kategorier som Vagabond nu ger sina bästa tips om inför kommande resår.

Och det är ett europeiskt land som i år kammar hem förstaplatsen som 'Bästa land' - Albanien. Det senaste har det snackats mycket om Albanien som lockar med det bästa av flera världar; bergstoppar som medelhavsstränder. Det faktum att Albanien fortfarande är ett av Europas mindre utforskade turistländer gör det än mer hett.

På topp tre tar sig även Botswana och Schweiz in. Afrikas Botswana är i dag ett av kontinentens säkraste länder och bjuder på oförglömliga lyxsafarin medan Schweiz lockar med sitt sagolika landskap, välskötta järnvägssystem och vackra alptoppar.

Bästa länderna 2018
1. Albanien
2. Botswana
3. Schweiz

Samtidigt utser Vagabond Tel Aviv till bästa stad 2018. Den långa sandstranden och att staden är unik för Mellanöstern gör den till en toppdestination.

"Allt som resten av Mellanöstern inte är, det är Tel Aviv: tolerant, avspänd och sekulär", skriver redaktionen.

Städer väl värda ett besök nästa år är också spanska Granada med sitt världsarv Alhambra och tapas i mängder samt häftiga Tokyo som erbjuder en total urban upplevelse natt som dag.

Bästa städerna 2018
1. Tel Aviv
2. Granada
3. Tokyo

Är det sol och bad man är ute efter rekommenderas en vecka eller två på fantastiska Sardinien. Här hittar du några av de bästa stränderna som finns där ute menar resemagasinet.  Även Tobago och Belize tar sig in på topplistan när det kommer till en semester på stranden.

Bästa sol & bad
1. Sardinien
2. Tobago
3. Belize

Önskar du i stället resa på en liten budget är Vietnam, Porto och Kerala hetast nästa år. I Vietnam är det möjligt att leva på 250 kronor per dag medan Porto både är prisvärt och outforskat. Indiska Kerala lockar samtidigt med sol, bad och upplevelser utan att behöva öppna plånboken särskilt mycket.

Bästa budgetresan 2018
1. Vietnam
2. Porto (Portugal)
3. Kerala (Indien)

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×