Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Viktigt med flera betalmöjligheter vid resa till Grekland

Publicerat 2015-06-29 12:19

Som följd av att de pågående förhandlingarna gällande utbetalningar av kvarstående lån från Greklands stödpaket inte avslutats ännu uppmanar Utrikesdepartementet att ha tillgång till flera olika betalmöjligheter.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Mstyslav Chernov (CC BY-SA 3.0)

Svenskar som ska resa till Grekland uppmanas att ta med sig både extra kontanter och kredit/betalkort. Det då den grekiska befolkningen strömmat till uttagsautomaterna efter beslutet om folkomröstning rörande långivarnas krav om utbetalning. Främst i Athen har det noterats stora uttag den senaste tiden. Den grekiska regeringen har därmed infört kapitalkontroller, som begränsar befolkningens uttag till 60 euro per dag. Bankerna håller preliminärt stängt fram till den 7 juli, då folkomröstningen ägt rum.

Beslutet ska dock inte påverka personer med kredit- och betalkort som är kopplade till utländska banker. Utrikesdepartementet varnar däremot för långa köer till uttagsautomaterna samt svårigheter för bankerna att fylla på pengar i samma takt som de tas ut. Samtidigt framkommer att det finns restauranger och bensinmackar som slutat acceptera betalning med kort.

Utrikesdepartementet uppmanar därmed svenska resenärer att ha tillgång till flera olika betalmöjligheter. Resor till Grekland fortsätter dock att bokas och enligt flera resebolag är befintliga bokningar fortsatt aktuella.

- Det finns ingen anledning att känna oro för att resa till Grekland i sommar. Det är kanske det viktigaste vi kan göra för Grekland att fortsätta resa dit. Turismen är en av de viktigaste näringarna för Grekland. Den bidrar med arbetstillfällen och inkomster för många greker, kommenterar Kajsa Moström, informationschef för Apollo, i ett pressmeddelande.

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×