Logotyp
Logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Du underbara weekendresa

Publicerat 2014-05-27 13:56

Ibland vill man bara komma iväg - slänga slipsen, släppa ut håret och andas. En weekendresa låter en göra precis det. Vi på Sistaminutenresor.com har samlat flera sköna resmål endast en kort flygresa bort. Vad sägs om Reykjavik, Istanbul eller klassikern London?


Istanbul

Att besöka både Europa och Asien under en dag är det inte många som gör. I den turkiska staden Istanbul är detta fullt möjligt. Staden delas av Bosporen och man finner en europeisk och en asiatisk del. Den färgsprakande staden bjuder på häftig kultur och enastående arkitektur - en weekend i Istanbul är allt annat än tråkig!

Hagia Sofia och Blå Moskén

Väl värda ett besök är Hagia Sofia och Blå Moskén. Hagia Sofia är en fantastiskt bit arkitekturhistoria. Byggnaden har huserat kyrka och moské men har sedan 1935 varit ett museum. Idag är byggnaden med på UNESCO:s världsarvslista. Blå Moskén, eller Sultanahmet Camii, är ytterligare ett stycke otrolig historia. Namnet har moskén fått efter dess blå kakelplattor som täcker delar av byggnaden. Byggnaden är över 400 år gammal och används än idag som moské, vilket bjuder in till ett speciellt besök.

Bosporen

Missa inte chansen att se Istanbuls båda sidor från vattnet! Det går dagligen flera turer längs Bosporen som används flitigt av pendlande invånare. Välj mellan en snabb resa från den asiatiska till den europeiska sidan (alternativt tvärtom) eller en längre båtresa med stopp. Framförallt är den europeiska sidan med sina havsnära bostäder, byggnader och palats värt en extra blick!

Grand Bazaar

Shopping, shopping, shopping! Här finner man allt man kan tänka sig, från smakrika kryddor och färgglada sjalar till vackra smycken och söta tekoppar. Grand Bazaar är dagligen fylld av folk - både ortsbefolkning och turister och atmosfären är oslagbar.

Cirka flygtider till Istanbul Atatürk

Stockholm 3h30min

Köpenhamn 3h20min

Inga direktflyg

Sök flyg här


Paris

"Världens mest besökta stad" säger en hel del om Paris magiska atmosfär. Kärlekens och modets stad bjuder på det världsberömda Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren men även på det högklassiga franska köket, designershopping och kultur ut i fingerspetsarna. Staden är perfekt för en weekend i kärlekens tecken eller för väninnorna på shoppingresa.

Eiffeltornet, Louvren, Pont des Arts och Pont de l'Archevêché

Har ni aldrig tidigare besökt Paris kommer Eiffeltornet slå er med häpnad. Oavsett om man befinner sig flera kilometer ifrån, rakt under eller uppe på toppen är detta berömda landsmärke en magnifik syn för ögat. Hissen eller trapporna upp bestämmer ni själva - men utsikten och känslan på toppen är definitivt värt färden. Louvren är Frankrikes främsta nationalmuseum och det mest besökta museet världen över. Här hänger den mer än välkända Mona Lisa för besökare att beundra och palatset som museet ligger beläget i är ett konstverk i sig. Pont des Arts och Pont de l'Archevêché är två gångbroar i centrala Paris där det de senaste åren har blivit populärt att låsa fast hänglås för att förklara sin kärlek. Pont des Arts är kärleksbron där kärlekspar förklarar sin odödliga kärlek för att sedan slänga nyckeln i floden Seine medan Pont de l'Archevêché är bron för älskare.

Parisisk gastronomi

Den franska maten är i absoluta världsklass och i Paris finner man några av de absolut främsta inom området. I staden finns inte mindre än 9 restauranger som utdelats tre åtråvärda Michelinstjärnor. Le Meurice, L'Astrance och Pierre Gagnaire är tre restauranger som definitivt är värda ett besök (eller två). Se till att boka bord innan avresa! Ett måste under vistelsen i Paris är att slå sig ned på något av de många charmiga caféerna. Beställ antingen in en härlig frukost med den obligatoriska croissanten eller en utsökt eftermiddagskaffe.

Marknader och designerbutiker

Paris är shoppingstaden nummer ett. Oavsett om man är den jordnära matälskaren eller fashionistan med senaste modet hittar man något för alla! Missa inte marknadsgatorna (öppet tis-sön) med färgglada säsongsvaror som grönsaker, frukt, kött och fisk. Besök marknaderna tidiga helgdagar för att få uppleva äkta fransk marknadsatmosfär. Kvarteren vid Montaigne, Rue Francois ler, George V och Rue du Faubourg Saint-Honoré är hem åt de största - här finner man butiker som Givenchy, Chanel och Lanvin. Vill man inte lägga pengarna på heta designerplagg finner man fjolårets designerkläder till lägre priser längs med Rue d'Alésia. Vill ni gå på modevisning? Varuhusen Printemps och Galeries Lafayette arrangerar modevisningar varje vecka för allmänheten.

Cirka flygtider till Paris Charles de Gaulle (direktflyg)

Stockholm 2h40min

Göteborg 2h10min

Köpenhamn 2h

Sök flyg här

Barcelona

Svenskar älskar Barcelona. Och vad är det att inte älska - La Sagrada Família, Font Màgica och Camp Nou är bara några exempel på varför Barcelona besöks av så många turister varje år. Direkt när man kliver av flygplanet slås man av kultur, arkitektur och framförallt fotboll. Staden är hem åt en av världens främsta fotbollsklubbar FC Barcelona som älskas av varenda en av ortsbefolkningen. Hit reser man för en kärleksfull weekend eller tillsammans med gänget på en alldeles speciell fotbollsresa!

Camp Nou och FC Barcelona

Camp Nou är en av jordklotets största stadium. Här ryms över 100 000 åskådare som kommit för att se sitt lag FC Barcelona ta emot gästande lag. Stadion är utan tvekan värd ett besök, oavsett om man är ett fan av sporten eller inte. FC Barcelona är en anrik fotbollsklubb där flera av de största fotbollsspelarna genom tiderna spelat. Boka biljett i god tid för att få uppleva en match på plats under din vistelse i Barcelona.

La Sagrada Família och Antoni Gaudí

Antoni Gaudí var en berömd arkitekt som verkade i Barcelona under 1800- & 1900-talet. Över hela staden kan man se hans oförglömliga verk som får de flesta att tappa andan. La Pedrera, Casa Batlló och La Sagrada Família är några av de mest historiska. La Sagrada Família är en storartad katedral som kom att bli arkitektens livsverk. Katedralen är ännu inte klar och arbetet beräknas fortsätta i många år till. Besök den imponerande byggnaden på morgonkvisten och upptäck kryptan, Gaudís grav och utsikten från ett av tornen.

Sala Tarantos

När man besöker Barcelona och Spanien ska man definitivt prova på att dansa salsa och flamenco. Dansstället Sala Tarantos är stadens äldsta och bjuder in både befolkning och turister till heta kvällar med dans. Kvällarna bjuder på föreställningar av varierande sort och under natten kan man själv dra på sig dansskorna!

Cirka flygtider till Barcelona Airport (direktflyg)

Stockholm 3h30min

Göteborg 3h10min

Köpenhamn 3h

Sök flyg här


London

Big Ben, Tower Bridge och Buckingham Palace. London är Europas främsta storstad och bör besökas minst en gång under en livstid. Den livfulla staden gör med sin brittiska och internationella restaurangscen, sevärdheter av världsklass och ikoniska röda dubbeldäckare ingen besviken!

Hyde Park

En promenad eller en joggingtur i den berömda stadsparken är ett måste. Slå dig ned vid "The Serpentine Lake" och ta in den härliga atmosfären och vyn. Ett besök i Hyde Park garanterar även en rendezvous med någon av parkens många ekorrar.

Notting Hill

"I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her." Många associerar stadsdelen med filmen vid samma namn. Och visst gjorde Julia Roberts och Hugh Grant mycket för en av Londons vackraste stadsdelar. Men det finns en hel del annat att uppleva i det färgglada Notting Hill. Missa inte en av stadens bästa marknader Portobello Market på Portobello Road (öppet mån-lör), de många restauranger och pubarna samt det breda utbudet av butiker.

Broadway

Spendera en kväll på Broadway med någon av Londons uppsättningar av välkända musikaler! Här visas klassiker som "Fantomen på Operan", "The Mousetrap" och "Les Misérables" samt nyare shower som "Mamma Mia!", "We Will Rock You" och "Wicked". Biljetter säljs online samt på plats i centrala London.

Bildkälla: Diliff

Cirka flygtider till Heathrow Airport (direktflyg)

Stockholm 2h30min

Göteborg 1h50min

Köpenhamn 2h

Sök flyg här


Reykjavik

Island betyder för många maffiga glaciärer, varma källor och heta vulkaner. Den häftiga ön i Atlanten bjuder förvisso på dessa ikoniska signaturer men huvudstaden Reykjavik är något utöver det vanliga! Nattlivet är fartfyllt, restaurangerna bjuder på matlagning i världsklass och på pubarna dricker man inhemsk öl. En weekend i Reykjavik bjuder på något för alla - från oslagbar natur till en fullspäckad stadskärna.

Blå Lagunen

50 km utanför huvudstaden finner man Blå Lagunen med sitt mineralrika turkosa vatten. Hit strömmar mängder med besökare för att få ta del av det uppfriskande, och det sägs hälsobringande, vattnet. Vattnet erhålls från 2 kilometer under markytan och bjuder på en härlig upplevelse. Sjunk ned en stund i det turkosa och njut av omgivningen. Genom att förboka sin biljett till anläggningen online undviker man köer. Ett tips är att stanna till vid Blå Lagunen på vägen till Reykjavik från flygplatsen - spaanläggningen ligger nämligen belägen halvvägs mellan flygplats och stad.

Den Gyllene Triangeln

Hyr bil under en av dina dagar på ön och bege dig ut på en dagstur. "Den Gyllene Triangeln" är en tur som tar dig förbi Islands största vattenfall, Gullfoss, de berömda Geysirkällorna och den magnifika nationalparken Thingvellir. Alla otroliga sevärdheter som kommer etsa sig fast på minnet i all framtid.

Reykjavik

Reser man under högsäsong är staden fylld av turister och en och annan berömdhet. Det är rekommenderat att innan avresa boka bord på någon av Reykjaviks främsta restauranger, där Fishmarket, Einar Ben och Fish Company toppar listan. Dagar före och helgdagar fylls staden av festande människor långt in på morgontimmarna. Missa inte chansen att få uppleva en riktig isländsk utekväll. Klubbar och pubar som Austur, Naesti Bar och Ölstofan är definitivt värda ett besök! I hjärtat av staden hittar man det bästa shoppingområdet - allt från stora kedjor till mindre butiker och designerboutiques.

Cirka flygtider till Keflavik Airport (direktflyg)

Stockholm 3h30min

Köpenhamn 3h10min

Här kan du söka efter flygresor

Madelene Kristensson

Topplistor

Populära resmål

Populära avreseorter

Tyck till om sajten ×